Close

Сок от картофи за дълга коса с Холивудски блясък?

Може би в 90% от разговорите ми с вас чувам “искам здрава, дълга коса” и още по-често “моля те, препоръчай ми продукти”. Отговорът ми винаги е един и същ – “купуването е лесно, дай първо да опознаем косата”.
Ами, така де, щом сте стигнали до мен, в част от случаите опира наистина само до смяната на продуктите, но за много от вас не е толкова лесно, колкото ни се иска и търсим разрешения на проблема (само да вметна за тези, които не ме познават – не съм доктор Куин Лечителката, просто чета, експериментирам, разпитвам, търся, събирам и споделям събраната информация).

Защо косата спира да расте или расте бавно?

Защото са налични факторите генетика, нездравословен начин на живот, лоши хранителни навици, твърда вода, включително честото излагане на прах (примерно на съседа строително-ремонтните дейности), замърсяване, липса на протеини, химикали, диагнози, постоянно носене на шапки, лошо миене на косата и т.н.
Харчили сме (аз вече не, слава Богу) безумни пари за закупуване на продукти, които не са подходящи за дадената коса или сме се цапотили с безсмислени формули с пуканков състав (намажеш нещо – получиш нищо).
За щастие, много от вас вече знаят и внимават, а другите ги очакваме с нетърпение да дойдат на нашата страна.

Какво има в кухнята?

Така, аз може и да не съм корифей в приготвянето на храна за масата, но за експериментаторите като мен, кухнята е моят домашен склад от естествени илачи за коса и лице (днес пиша само за първото)!
Много богатство има в една кухня – съставки, които могат да направят косата по-здрава, да я “нахранят” и да й помогнат да расте по-дълго. И днес си избрах да приготвя рецепта на базата на кореноплодни!

Необходими продукти – КАРТОФ!

Точно така, негово величество скромният картоф – грудка, която се предлага през цялата година, а сокът от този универсален зеленчук е мощен еликсир за растеж на косата, за който много хора не знаят.

Питате – картофен сок за буен растеж?! О, Да!!! Това е един от най-евтините и естествени начини за стимулиране на растежа – напълно натурално средство, което работи за повечето хора.

Защо? Защото съдържа в себе си основни витамини, които повишават нивата на кислород и работят за възстановяване на колагена (протеин, намиращ се в кожата и другите съединителни тъкани), а подобреният колаген може да помогне за по-добър растеж на косата.

Как? Нежно масажирайте с върховете на пръстите, за да активиране заздравяването на клетките, което допълнително насърчава растежа на косата.

Какво още? Излишното омазняване може да причини накъсване на косата, а богатото наличие на нишесте в картофения сок извлича тази екстра мазнина от скалпа и фоликулите, което буквално улеснява дишането им и косъмчетата растат свободно и стремглаво.

Има още? Дехидратацията на скалпа може да доведе до изтъняване и накъсване на косата и отново на помощ идва картофеният сок, но смесен с лимонов – мощно решение срещу сухотата + пе-ха баланс и хайде пак да се повторя – здравословен растеж.

Така, вече знаете за подхранващите свойства на тази луксозна отвара и дойде времето за готвене!

Маската!

1. Измийте старателно 2-3 картофа и ги обелете.
2. Опция 1 – настържете и с ръката изстискайте всичко, когато приключите, нанесете сока веднага.
Опция 2 –  нарежете ги на парчета и изцедете в сокоизстисквачка. Вземете копринен чорап или тензух, прецедете и веднага нанесете.
3. Може да приложите картофения сок върху скалпа и по косата, масажирайки с върха на пръстите (или масажна четка) за поне 15 минути. Добрият масаж стимулира кръвообращението, което допълнително ускорява растежа.
4. Изплакнете с топла вода и правете тази процедура поне три пъти месечно, за да видите ефект.

В заключение – включете на помощ сока от картофи, защото е естествено лекарство, което укрепва и категорично допринася за постигането на дълга и здрава коса!!!

Related Posts
X
Сподели:
Copy link